20 de minute și 40 de secunde de filmări secrete, senzaționale, care nu au fost vizionate niciodată până acum. Amintiri dureroase și numeroase semne de întrebare legate de tragedia îngrozitoare petrecută în clubul ”Colectiv”.
Filmările aparțin pompierului care ajuns la locul tragediei împreună cu primul echipaj ISU București Ilfov și au fost… ascunse de superiorii acestuia.
”Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!”, a declarat respectivul pompier pentru libertatea.ro.
Surprinzător, respectivele imagini nu au ajuns nici la Corpul de Control al Guvernului și nici la procurori. ”După ce s-a realizat ce conțin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor”, a declarat un alt ofițer de pompieri, conform sursei precizate mai sus.
Printre cei care s-au aflat la locul tragediei s-a numărat și cunoscutul Adi Despot. Acesta apare pe filmare în timp ce, alături de alți civili, îi ajuta pe pompieri să ducă un rănit.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a sosit – marți – la Parchetul General, pentru a fi audiat, la patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv. Arafat nu a făcut declarații. El a fost așteptat de mai multe persoane, victime ale tragediei de la Colectiv și reprezentanți ai familiilor victimelor, care i-au cerut explicații la patru ani de la tragedie. Raed Arafat nu a făcut declarații.
Pe data de 30 octombrie 2019 se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65. De asemenea, zeci de persoane se află, încă, sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.